Лушев Теплогаз-центр
(048) XXX-XX-XX
Комерційний курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Увійти на сайт
Курс: 1 $ = 38.1 грн. 1 € = 42.1 грн.
Лушев
Щоб в будинку завжди було тепло і комфортно, потрібно вибрати правильний котел!
12.08.2016 Щоб в будинку завжди було тепло і комфортно, потрібно вибрати правильний котел!

Твердопаливні котли прекрасно підходять для монтажу відносно недорогий, але в той же час ефективної системи опалення. Вони задовольнять найекономнішого споживача, який бажає отримати високий ступінь комфорту, а також бути незалежним від нестабільних зовнішніх джерел енергозабезпечення.

Відмінною особливістю твердопаливних котлів тривалого горіння, є конструкція камери згоряння, що має циліндричну форму, в нижню частину якої укладається запас палива, а у верхній розташована камера нагріву вхідного повітря з телескопічною трубкою всередині.

Котел Сваг виробляються українською компанією "SWaG-котли" і показали себе з найкращого боку в плані надійності, якості та економічності.

SWaG - автоматизовані котли циклічного типу. Після завантаження і розпалу палива весь наступний процес відбувається в автоматичному режимі до повного прогорання палива. Потім цикл повторюється. Ці котли і їх аналоги часто називають «свічками» за верхній принцип горіння.Gorenje. В котел через спеціальний люк закладається паливо і підпалюється зверху. Потім дверцята люка закривається, і повітря починає надходити в зону горіння по спеціальному зонду, що складається з телескопічної труби з оголовком (розподільником повітря). Так як горіння починається зверху, то основна маса палива не схильна до впливу вогню, поки верхня частина палива не прогорить і телескопічна труба опуститься нижче.

Переваги котлів SWaG

Котли тривалого горіння володіють істотними перевагами Gorenje:
1) відносно низька ціна.
2) Можливість роботи на просушеному і напиляному «безкоштовному» паливі (обрізки гілок і лози, піддони, будівельне деревне сміття). Під можливістю мається на увазі саме можливість довго (до 3-х діб) не підходити до котла, що працює на відходах деревообробки.
3) Котел являє собою циліндр (до 210 см у висоту) і по підлозі займає всього до 70 см в діаметрі, що дуже зручно при монтажі в маленькій котельні. Крім того, котлу не потрібно складна автоматика і додаткові пристрої у вигляді теплоакумуляторів, які в Малій котельні ніяк не розташувати.
4) Повітря в камеру горіння подається зверху вниз, причому вгорі розташована камера, в якій повітря встигає нагрітися до високих температур, що дає більш повну реакцію з паливом. Під час роботи забезпечується дуже високий ККД в широкому діапазоні роботи котла від 10 до 100% його номінальної потужності.
5) саме можливість роботи в широкому діапазоні потужностей дозволяє встановити котел більшої потужності, наприклад SWaG 40 кВт і опалювати площу 80, 200 і 350 м2. Іншими словами, великі "свічки" можна ставити на маленькі об'єкти - це призведе до збільшення комфорту експлуатації без значного скорочення ККД системи в цілому. Увага: обов'язково дотримуйтесь інструкції при монтажі системи опалення. В іншому випадку котел може працювати неправильно, що може скоротити час роботи на одній закладці і збільшити недожог палива з усіма наслідками, що випливають звідси наслідками (забитий димохід, маса чорного смердючого креозоту на підлозі в котельні і т.п.) також є безліч нюансів, які не знайомі покупцеві. Потрібно врахувати складність системи опалення, розрахувати тепловтрати приміщення і проаналізувати ще багато факторів. Тому потреба Вашого приміщення в теплі з максимальною точністю зможе розрахувати тільки фахівець.
6) Котли по суті «вічні». Стінки топкової камери виконуються з товстої жароміцної сталі. Плюс до всього, вогнище горіння постійно зміщується по мірі прогорання палива і не дає металу прогрітися вище 400°С, щоб вступити в реакцію з киснем повітря. Повітряні форсунки на кінці телескопічної труби є змінним елементом і в разі виходу з ладу, можуть бути легко замінені на нові.
7) мабуть, одним із значних плюсів котла Сваг є його енергонезалежність. При бажанні можна побудувати енергонезалежну систему опалення і забути про відключення електрики. Дров'яної котел не споживає електрики взагалі, а у універсального тільки малопотужний вентилятор наддуву повітря.
8) для великих площ можлива установка декількох котлів каскадом.

Вибираємо модифікацію котла

Котел Сваг випускається в 2-х модифікаціях з діапазоном потужностей від 10 до 50 кВт. Щоб твердопаливний котел ідеально підходив саме для вашого будинку, потрібно вибрати відповідну модифікацію і потужність котла.
У чому різниця модифікацій? Дров'яні котли SWaG можна топити тільки дровами, євродровами або відходами деревообробки (тирса, тріска, тирса). Універсальні котли надають більш широкий вибір використовуваного твердого палива, вони практично всеїдні: торф'яні брикети, вугілля, дрова, євродрова, відходи деревообробки. Цінова відмінність між двома модифікаціями становить близько 2000 грн., тому рекомендуємо вам заздалегідь вирішити, яке паливо плануєте використовувати. Але навіть якщо ви придбали дров'яної котел, виробник передбачив ЗІП-комплект для переробки котла в універсальний.
Дров'яної котел SWaG досить обслуговувати раз на добу. Втім, ця періодичність закладки палива дійсна, якщо ви будете топити дровами. Якщо ж ви виберете в якості палива євродрова, то зможете згадувати про котел раз в три доби! До того ж, безперечною перевагою SwaG при використанні дров, є чистота палива - дерево і деревні брикети не бруднять одяг і не позначаться на чистоті Вашої топкової.
З універсальною модифікацією SWaG, при використанні вугілля в якості палива, закладку потрібно буде робити раз в 5 діб. А коли опалювальний сезон тільки починається або навпаки - йде на спад, потрібно буде закладати паливо всього лише один раз на тиждень. Однак, необхідно буде виділити спеціальне місце для зберігання вугілля і змиритися з забрудненнями, які він залишає на одязі. Також не просто знайти стабільного постачальника» правильного " вугілля (розміром з кулак). Використовуйте вугілля кам'яне слабо-спікається, фракції 13-50мм.